TILA-ARVIOT

TILA-ARVIOT

A-metsä toteuttaa tila-arviot kokemuksella ja asiantuntemuksella

A-Metsä toteuttaa tila-arvion asiakkaan ilmoittaman käyttötarkoituksen mukaisesti. Voimme kokemuksen ja asiantuntemuksen avulla laatia luotettavat ja puolueettomat tila-arviot sekä tarvittaessa tarjota myös jatkopalvelut. Tila-arviomme sisältää arviolausunnon sekä tila-arviolaskelmat liitteineen. Jos tila-arvion käyttötarkoitus on metsätilan myynti tai jako, voimme määrittää metsätilan käyvän arvon.

JUSSI HEIKKINEN

metsäasiantuntija

Ota yhteyttä
jussi.heikkinen(at)a-metsa.fi
 044 237 4621

Metsätilan verotusarvo

A-Metsä laatii perustila-arvion verottajan ohjeistuksen mukaisesti. Verotusarvoon perustuvan tila-arvion käyttötarkoitus voi olla esimerkiksi perukirjaan tarvittava metsätilan arvon määritys tai metsätilan arvonmääritys sukupolven vaihdoksen pohjaksi. Verotusarvoon perustuva tila-arvio voidaan pääsääntöisesti tehdä olemassa olevasta aineistosta edulliseen hintaan. Pyydä tarjous!

Metsätilan metsätaloudellinen arvo

Metsätilan metsätaloudellinen arvo perustuu maastoarviointiin. Maastossa arvioidaan mm. maapohjat, puustot sekä taimikot. Metsätaloudellinen arvo voidaan laatia myös uuden metsäsuunnitelman yhteydessä edullisen pakettihintaan. Pyydä tarjous! Tilan metsätaloudellista arviota voidaan käyttää esimerkiksi lainan vakuutena.

Metsätilan käypä arvo

Tilanteissa joissa metsä on tarkoitus myydä tai tarvitaan muuta tarkoitusta varten tarkka arvio, A-Metsän ammattilaiset voivat arvioida metsätilan käyvän arvon. Käyvän arvon määrityksellä varmistat metsätilalle realistisen parhaan mahdollisen arvon. Käyvän arvon määritys on ammattilaisen uuteen maastoarviointiin sekä markkinanäkemykseen perustuva arvio tilan arvosta. Tila-arviolaskelman tuottaman tilan metsätaloudellisen arvon lisäksi huomioidaan esimerkiksi alueellinen metsätilojen kysyntä, tieyhteydet sekä lähiajan hakkuumahdollisuudet. Käypä arvo on ammattilaisen puolueeton näkemys tilan arvosta ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi tilan myynnin pohjana tai tilaa jakaessa.

Tila-arvion jatkopalvelut

A-Metsän ammattilaiset voivat tuottaa tila-arvioiden jatkopalvelut. Saatavissa ovat esimerkiksi sukupolvenvaihdospalvelut sekä kiinteistön jakamisen pohjaksi laadittavat jakoesitykset.
A-Metsä tarjoaa kauppakirjan laadinnan sekä muita kiinteistökaupanpalveluja myös ilman kiinteistönvälitystä. Pyydä tarjous!

Tarvitsetko kiinteistökauppaasi kaupanvahvistajan? A-Metsän palveluksessa on kaupanvahvistaja. Ole yhteydessä jussi.heikkinen@a-metsa.fi.