YKSITYISTIET

YKSITYISTIET

Hyväkuntoinen yksityistie nostaa kiinteistöjen arvoa ja helpottaa kiinteistöille kulkua.

A-metsä suunnittelee ja toteuttaa yksityisteiden kunnostus- ja rakennushankkeet järjestäytymiskokouksesta valmiiksi asti avaimet käteen periaatteella. A-metsä hakee hankkeisiin mahdollisesti myönnettävää valtion avustusta. Hoidamme yksityistiehankkeet ammattitaitoisesti ja kustannustehokkaasti. Asiantuntijallamme on usean vuoden kokemus laadukkaasta yksityistiehankkeiden suunnittelusta ja toteutuksesta.

MIKKO KUMPUNIEMI

metsäasiantuntija

Ota yhteyttä
mikko.kumpuniemi(at)a-metsa.fi
 040 764 0152

Tien perusparannus

Tien perusparannuksessa yksityistie kunnostetaan taas kulkukelpoiseksi. Kunnostettu yksityistie vaatii vähemmän vuosittaista kunnossapitoa.

Tien perusparannuksen suunnittelu
Teemme yksityistien perusparantamissuunnitelman asiakkaiden eli tieosakkaiden toiveiden mukaisesti. Suunnittelussa käytämme hyödyksi Metsätehon metsätieohjeistoa. Suunnittelun yhteydessä päivitämme tarvittavat tieoikeudet ja yksiköinnit ajantasalle.

Tien perusparannuksen toteutus
Toteutamme yksityistiehankkeiden perusparannukset laadukkaasti ja nopealla aikataululla, jotta asiakkaat eli tieosakkaat pääsevät nauttimaan hyväkuntoisesta yksityistiestä.

Toimenpiteet yleensä:
– Tien rungon muotoilu ja laitaojien perkaus
– Rumpujen uusiminen ja laskuojien kaivuu
– Kantavuuden parantaminen kallio- tai soramurskeella

Tien rakentaminen

Kiinteistölle johtava kesäkelpoinen tie kannattaa rakentaa lähes aina. Kesäkelpoinen tie helpottaa metsänhoito- ja hakkuutöiden suorittamista. Kulkuyhteys kasvattaa myös kiinteistösi ja puukauppasi arvoa. A-metsä suunnittelee ja rakentaa yksityistiesi yhteistyössä tieosakkaiden kanssa. Uuden yksityistien rakentamiseen on mahdollista saada valtion avustusta!

Yksityistien rakentamissuunnitelma
Rakentamissuunnitelmaa laadittaessa hoidamme tiekokoukset, haemme yksityistietoimitusta ja muut viralliset luvat. Uudelle yksityistielle määritetään hyötyalue ja lasketaan yksiköt maanmittauslaitoksen ohjeiden mukaisesti.

Yksityistien rakentamissuunnitelman toteuttaminen
Rakennamme laadukkaan ja vaatimusten mukaisen uuden yksityistien rakentamissuunnitelman pohjalta. Kauttamme hoidetaan tiealueen puuston poisto, runkotyöt ja päällysrakenne avaimet käteen periaatteella

Tiekunnan isännöinti

A-metsä tarjoaa tiekunnille helppoa kokonaisratkaisua, jossa tiekunnan hallinto hoidetaan vaivattomasti meidän kauttamme. Kauttamme hoituu myös kokousten järjestäminen, yksiköinti, tiemaksujen keräys jne.